miercuri, 29 decembrie 2010

Deodorantele

Deodorante sunt substanţe aplicate pe corpul să afecteze mirosul corpului cauzată de creşterea bacteriană şi mirosul asociate cu o defalcare bacteriene de transpiraţie în axile, picioare şi alte zone ale corpului. Un subgrup de deodorante, antiperspirante, pentru a preveni miros precum şi reducerea sudoare prin afectarea pori, care produc transpiratie. Antiperspirante sunt de obicei aplicate la axile , în timp ce deodorante poate fi, de asemenea, utilizate pe picioare şi alte zone, sub forma de spray-uri corpului.Deodorante şi reglementate sunt clasificate drept produse cosmetice de US Food and Drug Administration(FDA).  Deodorante care acţionează ca antiperspirantele sunt clasificate ca medicamente de către FDA. 


Comerciale deodorant în primul rând, mamă , a fost introdus si brevetat în secolul al XIX-lea de către un inventator în Philadelphia , Pennsylvania , al cărui nume a fost pierdut pentru istorie. Produsul a fost pentru scurt timp retrase de pe piaţă în Statele Unite  Este este din nou disponibil la comercianţii cu amănuntul în SUA sub brandul Ban formularea modernă a antiperspirant a fost patentat de Jules Montenier pe 28 ianuarie 1941.  Această formulare a fost găsit în "deodorant spray Stopette", care Time Magazine a numit "cel mai bun-de vânzare deodorant de la începutul anilor 1950".  Stopette mai târziu a fost eclipsat de alte branduri de multe ca brevetul 1941 a expirat. Comerciale deodorant în primul rând, mamă , a fost introdus si brevetat în secolul al XIX-lea de către un inventator în Philadelphia , Pennsylvania , al cărui nume a fost pierdut pentru istorie. Produsul a fost pentru scurt timp retrase de pe piaţă în Statele Unite  Este este din nou disponibil la comercianţii cu amănuntul în SUA sub brandul Ban.  formularea modernă a antiperspirant a fost patentat de Jules Montenier pe 28 ianuarie 1941.  Această formulare a fost găsit în "deodorant spray Stopette", care Time Magazine a numit "cel mai bun-de vânzare deodorant de la începutul anilor 1950". Stopette mai târziu a fost eclipsat de alte branduri de multe ca brevetul 1941 a expirat.
  Un procent mic de persoane sunt alergice la aluminiu şi poate experienţă dermatită de contact atunci când sunt expuse la conţin deodorante aluminiu.  Un studiu 1998 a declarat utilizarea conţin antiperspirante aluminiu a fost legată cu acumularea sistemica de aluminiu, ceea ce sporeşte riscul de Alzheimer boală Un studiu din 2007 a declarat produse de ingrijire personala sunt un factor care contribuie la potenţialul de sarcina corpul de aluminiu şi a probelor noi a legat cancer de san cu antiperspirante bazate pe aluminiu. Un studiu 2008 a declarat că există dovezi ştiinţifice sprijină ipoteza că deodorante şi / sau antiperspirante creşte incidenţa cancerului de sân. 
transpiraţie umană este în mare măsură, inodor până când este fermentat cu bacterii . Bacteriile prospera in medii calde, umede. La subrat uman este în mod constant printre cele mai calde zone de pe suprafaţa corpului uman, şi glandele sudoripare oferi umiditate, care, atunci când excretată, are un efect de racire vital.  Când subsuori adult sunt spălate cu alcaline sapunuri pH-ului, pielea îşi pierde manta acid (pH 4,5 - 6) creşterea pH-ul pielii si perturba pielea. bariera,  Bacteriile prospera într-un pH mare sau medii de bază. Crearea de astfel de un mediu in axila face mai sensibile la colonizarea bacteriană.  Hrana bacteriilor pe sudoripare din glandele apocrine şi pe pielea celulele moarte si de păr, eliberând-metil-2-hexenoic acid 3 din deşeuri lor, care este cauza primară a mirosului corpului. parul axilar fitil umezeala departe de piele şi ajută la menţinerea piele uscată suficient pentru a preveni sau a diminua colonizarea bacteriană. The hair is less susceptible to bacterial growth and therefore is ideal for preventing the bacterial odor. Parul este mai puţin sensibile la dezvoltarea bacteriilor şi, prin urmare, este ideal pentru prevenirea mirosului bacteriene. Deodorante şi reglementate sunt clasificate drept produse cosmetice de US Food and Drug Administration (FDA)  şi sunt concepute pentru a elimina miros.  Deodorante sunt de obicei pe bază de alcool. Alcoolul stimulează iniţial transpiraţie, dar poate, de asemenea temporar ucide bacteriile. [14] Deodorante pot fi formulate cu altele, mai persistente antimicrobiene , cum ar fi triclosan , sau cu metal chelant compuşi lent de creştere care bacteriene. . Deodorantele pot conţine parfum sau arome naturale, uleiuri esentiale destinate pentru a masca mirosul de transpiraţie.
Deodorante combinată cu agenţi de antiperspirant sunt clasificate ca medicamente de catre FDA.  Antiperspirantele incercarea de a opri sau reduce semnificativ transpiraţia şi să reducă astfel climatul umed în care bacteriile prospere. clorură de aluminiu , clorhidrat de aluminiu , şi aluminiu - zirconiu compuşi, mai ales aluminiu gli zirconiu tetrachlorohydrex şi aluminiu trichlorohydrex zirconiu gli , sunt utilizate frecvent în antiperspirante clorhidrat de aluminiu şi zirconiu din aluminiu tetrachlorohydrate gli sunt cele mai frecvente ingrediente active în antiperspirante comercial.  bazate pe complexe de aluminiu reacţionează cu electroliti in transpiratie pentru a forma un plug gel din conductă a glandei sudoare.  Dopurile de a preveni glanda din excreting lichide şi sunt eliminate în timp de către naturale Umezirea a pielii. Sărurile de metal de lucru într-un alt mod de a preveni transpiratia de a ajunge la suprafata pielii: săruri de aluminiu interacţionează cu fibrele de keratina in conductele de sudoare şi forma un plug fizic care previne sudoarea de la ajung la suprafata pielii.  săruri de aluminiu au, de asemenea, o uşoară astringent efect asupra porii, care le determină la contract, prevenind în continuare sudoare de a ajunge la suprafata pielii.  blocarea unui număr mare de glande sudoripare reduce cantitatea de sudoare produse în zonele axilare, deşi acest lucru poate varia de la persoană la persoană.
   Produse de-a lungul etichetate ca "cristal deodorant natural" care conţin chimice alaun de potasiu au câştigat popularitate dobandita ca un produs alternative de sănătate. [17] O alternativă populară la deodorante comerciale moderne este alaun de amoniu , care este un tip comun de Alum vândute sub formă de cristale şi adesea menţionată ca un cristal deodorant.  Acesta a fost folosit ca un deodorant-a lungul istoriei în Thailanda, Orientul Îndepărtat, Mexic şi alte ţări.
Deodorante şi antiperspirante veni în multe forme.  Ce este frecvent utilizate variază în diferite ţări.În Europa, sprayurile cu aerosoli sunt populare, cum sunt crema si roll-on formulare. În Statele Unite, forme solide sau gel sunt dominante.
  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu