duminică, 26 decembrie 2010

Blaxy Girls



Blaxy Girls este un grup muzical de adolescente din România. Formația a luat naștere în octombrie 2007 și a semnat un contract cu casa de discuri Roton în luna decembrie a aceluiași an. Blaxy Girls se compune din Rucsandra Iliescu (chitară, voce), Amalia Tircă (chitară solo), Cristina Marinescu (chitară bas), Anamaria Nanu (claviaturi) și Gela Marinescu (baterie). Cele cinci au fost descoperite de producătorul muzical Costi Ioniță, cu care au mai lucrat nume importante ale lumii muzicale românești, cum ar fi Monica Anghel, Mihai Trăistariu, Nico sau Celia.
Primul single al grupului, „If You Feel My Love” a devenit foarte popular imediat de la lansare, atingând poziția cu numarul 2 în clasamentul cântecelor din România. Albumul de debut al formației va fi lansat la sfârșitul anului curent împreuna cu un nou single.
 
Grupul muzical Blaxy Girls a luat naștere în urma unei audiții la care a luat parte Rucsandra Iliescu. Aceasta declară că l-a întâlnit pe compozitorul Costi Ioniță la un coafor în Constanța, unde se află pentru a-i face o programare mamei sale.În urma unor discuții între angajatele coaforului despre abilitățile vocale ale Rucsandrei, producătorul a fost interesat să o asculte cântând. Interpreta declară despre discuția angajatelor urmatoarele: „Nu știu cum, fetele au discutat despre mine acolo, că Rucsy-n sus, că Rucsy-n jos, că face, că drege și într-un final m-a pus să cânt și am cântat fără să ezit. I-a plăcut foarte mult și atunci a început colaborarea”. Dupa încheierea audiției, cei doi au început colaborarea, Rucsandrei i s-au alăturat Amalia Tircă, Cristina Marinescu, Nanu Ana-Maria și Gela Gabriela Marinescu. Amalia Tircă a intrat în formație în urma unei preselecții, Ana-Maria Nanu a fost selectată datorită experienței sale în interpretarea la pian iar Cristina Marinescu și Gela Gabriela Marinescu au fost alese datortă experiențelor avute la diferite festivaluri naționale și internaționale.În urma celor întâmplate, grupul și-a asumat titulatura de Blaxy Girls semnând cu casa de discuri Roton în luna decembrie a anului 2007. Numele de Blaxy Girls provine de la Marea Neagră (joc de cuvinte~Black Sea Girls=Fetele de la Marea Neagră), după cum susține și formația.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu